Články

 

29.11.2008 - Iva Veselá

Proč máme nemoci?

Představte si nemoc jako nádrž s vodou s odváděcím kohoutkem. Po dobu životnosti této nádrže na ni budou působit různé faktory. Těchto faktorů je nepřeberné množství– nedostatek spánku, pohybu, únava, hluk, změny počasí, kouř, smog, alergeny, pyl, prach, chemické přísady a toxiny v potravinách, syntetické výrobky ve vodě, vzduchu, oděvech, léky, radiace, zářivky, počítače, mikrovlnné trouby, digitální přístroje, mobilní telefony, stres,…

 

Nic není nekonečné

Po tomto výčtu jednotlivých stresorů nám je jasné, že odolnost této nádrže se snižuje a není nekonečná. Naše pomyslná nádrž s vodou začne praskat, přetékat a je poničená. Kohoutek této nádrže symbolizuje orgány (ledviny, játra, střeva, plíce, kůže), které vylučují toxiny. V realitě se začnou projevovat různé infekce, příznaky nemocí a trpíme nedostatkem základních živin.

 

Jestliže je vaše tělo zdravé, naše nádrž by byla zcela prázdná. Vše by bylo v rovnováze. Ovšem jestliže je tělo vystaveno uvedeným stresorům, obranný systém nejdříve náporům odolává, ale to netrvá do nekonečna. Časem se vyčerpá a oslabí. Jestliže tělo ke všemu trpí nedostatkem vitamínů a enzymů, jaterními potížemi, zácpou + kouření, tak to znamená zkázu. Kohoutek nádrže se utahuje a nádoba se plní odpadními látkami.

 

Než bude pozdě

Zprvu se problémy neprojevují, ale čím více se nádoba plní, tím více něco není v pořádku a vy to cítíte. Něco nás bolí, přichází únava a my nevíme, čím to je. Potom se nádoba zcela naplní a pak už stačí jen maličkost, která by nás normálně nerozhodila, ale v tomto stavu se už projeví příznak nějaké nemoci.

 

Lékař to vyléčí?

Bohužel, lékař nám předepíše léky, které tuto nádobu pouze vysuší nebo potlačí její přetékání, ale nevyčistí ji!

 

Zamyslete se sami, jaké situace na nás číhají a co nás za celý den potká. Není to jednoduché. Tak proč tělu přitěžujeme? Měli bychom s tělem spolupracovat a víc mu naslouchat. Vše negativní se jednoho dne projeví. Nemluvíme zde pouze o zdravé stravě a pohybu, což by mělo být samozřejmostí. Zkuste utěšit i svoji psychiku. Najděte si klidné místo, kde se cítíte dobře, relaxujte, odpočívejte, meditujte, zaměřte se sami na sebe a naslouchejte svým potřebám. Berte život s lehkostí, úsměvem, radostí a pozitivním nadhledem.


Hodnocení článku

Hodnotili 4 čtenáři průměrem 4.75 bodů z pěti


Čtěte také:

4 dohody - Kniha moudrostí starých Toltéků 
9 kroků pro silnou a pozitivní mysl 
Jak se zbavit nepotřebných věcí 
Konečně hubená, ale ne šťastná 
Myslete zdravě, buďte zdraví 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny