Články

 

04.03.2013 - Iva Veselá

Pozitivní myšlení - klíč k úspěchu

2307NGR.jpg


Pozitivní myšlení přináší vnitřní klid, úspěch, lepší vztahy, lepší zdraví, štěstí a spokojenost. Pomáhá se pohybovat v každodenních událostech života plynuleji, život pak vypadá jasněji a slibně.

 

Úsměv je nakažlivý :-)

Pozitivní myšlenky jsou nakažlivé. Lidé okolo vás si vyberete podle vaší duševní nálady a podle toho se na vás takoví lidé shromáždí. Přemýšlejte o štěstí, dobrém zdraví a úspěchu, a budete působit na lidi se stejně pozitivní náladou jako je ta vaše. Budete se oba těšit z neviditelných vibrací dobré nálady a budete cítit, jak pozitivní mysl z vás přímo čiší a přenáší se z jednoho na druhého.

 

Aby pozitivní myšlení přinášelo pozitivní výsledky, je třeba rozvíjet pozitivní postoj k životu. Očekávejte úspěšný výsledek toho, co jste udělali a zároveň podnikněte i veškeré nezbytné kroky, abyste svůj úspěch zajistili. Dopomůžete si, aby vše probíhalo hladce a bez problémů a výsledkem bude zářivý úsměv na vaší tváři.

 

Efektivní pozitivní myšlení, které přináší výsledky, je mnohem více než jenom opakování pár pozitivních slov nebo namlouvání si, že vše bude v pořádku. Musí to být váš převládající mentální postoj. Nestačí myslet pozitivně na pár okamžiků a zbytek událostí necháte náhodě.

 

V případě dotazů ohledně hubnutí a psychické podpory kontaktujte odborníka na výživu.

 

 

Některá vnitřní úsilí a trochu vlastní práce jsou nezbytné. Jste ochotni udělat skutečnou vnitřní změnu? Jste ochotni změnit způsob, jak si myslíte? Jste ochotni vyvinou duševní sílu, která může pozitivně ovlivnit lidi kolem sebe?

 

Zde je pár tipů, které vám pomohou vyvinout sílu pozitivního myšlení:

1) Vždy používejte jen pozitivní slova - je třeba na to nejen myslet, ale i mluvit. Použití slov jako 'můžu', 'já jsem schopen', 'je možné', 'to lze udělat' apod. Ve slovech nepoužívejte slovo NE, je to zánikem všeho dobrého. Všimněte si, jak působí lidé působí negativně, když ve větách používají přemíru slov NE. Naopak si všímejte lidí, kteří mluví s pozitivními slovy a tónem.

 

2) Povolte vniknout do vašeho vědomí pouze pocity štěstí, sílu a úspěch.

 

3) Pokuste se o odpuštění a ignorovat negativní myšlenky, které přichází od druhých. Naopak se staňte magnetem pozitivních a konstruktivních myšlenek.

 

4) V konverzaci s ostatními používejte slova, která evokují dobré pocity a mentální sílu, štěstí a úspěch.

 

5) Před zahájením jakýkoliv plánů nebo akcí mějte jasně před očima i ve své mysli jeho úspěšný výsledek. Pokud jste na to koncentrujete a věříte v to, budete výsledky ohromeni.

 

6) Přečtěte si alespoň jednu stránku v knize, která vás inspiruje.

 

7) Sledujte filmy, ze kterých máte pocit radosti.

 

8) Minimalizujte čas posloucháním zpráv a čtením novin.

 

9) Obklopte se lidmi, kteří myslí pozitivně.

 

10) Vždy seďte a choďte s rovnými zády. To posílí vaši důvěru a vnitřní pozitivní sílu.

 

11) Choďte plavat nebo si najděte jinou fyzickou aktivitu. Pomáhá k vytvoření pozitivního postoje a vytváří pocity štěstí.

 

Myslete pozitivně a očekávejte jen příznivé výsledky. I když současná situace není taková, jakou bychom si přáli, nenechte se ovlivnit ničím špatným. Je jen na vás, jaké zrcadlo ze sebe uděláte. Jestli necháte od sebe negativa odrážet nebo jestli je budete přijímat. Za nějaký čas váš duševní postoj bude mít vliv na váš život a okolí. Zjistíte, že ho stále můžete odpovídajícím způsobem měnit. Budete mít radost, jak se vám vše mění pod rukama ku vašemu prospěchu. Je to pak velmi hezký pocit. Nejen že budete zářit jako sluníčko a mít ze sebe i ze svých činů radost, ale pozitivně budete ovlivňovat i okolí, které si této změny rychle všimne.

 

2308NzQ.png

 

Foto


Hodnocení článku

Hodnotilo 78 čtenářů průměrem 4.6 bodů z pěti


Čtěte také:

Běžné návyky, které nás dělají smutnými 
Jak se zbavit nepotřebných věcí 
Myslete zdravě, buďte zdraví 
Psychologie jídla - velké porce 
Závislost na počítači 


Diskuze

Michala Sovová

POZITIVNÍ KNIHY, VIDEO!

FUNGUJE TO !doporučuji toto video, vykouzlí úsměv na tváři každé ráno a nebo když se cítíte pod psa : https://www.youtube.com/watch?v=dsSzACO65Vw Knížky: Miluj svůj život, od Coelha.. Stačí se vzbudit s pozitivní myšlenkou, a uvidíte jak krásně bude den šlapat:)!

19.01.2016 16:54
Monika

Kladné výsledky

Můžu říct,že mám poměrně kladné výsledky s pozitivním myšlením...třeba,je to tak půl roku,co se mi tohle stalo a jsem přesvědčená,že se to stalo jen díky mému pozitivnímu myšlení:-)Stalo se mi toto...na konci minulého roku jsem si usmyslela,že se přestěhuji do většího bytu,tehdá jsem bydlela v bytě o velikosti 1+kk a když jsem si pořídila štěně pittbulla,který mi kdykoli jsem nebyla doma,něco zničil,rozhodla jsem se pro rázné řešení...sehnat byt min 2+1 s uzavíratelnými místnostmi,aby se pes nedostal všude,s balkonem(tehdy jsem balkon neměla a jsem kuřačka,takže asi pochopíte o čem mluvím),nejlépe v přízemí(bydlela jsem tehdá ve 2.patře a tahat se s nákupem,když nemáte výtah??No,škoda slov..)a taky s vanou(měla jsem tehdá sprchový kout a jsem ten typ,co se po práci ráda vyvalí do vany) a samozřejmě nejlépe tak do 8-9tis se vším všudy...sháněla jsem asi týden a po týdnu jsem byt měla sehnaný,ale byť to byl byt 2+1 s uzavíratelnými místnostmi,s balkonem a s vanou,tak nejen že byl v 7.patře,ale taky ta vana?!Malinkatá vanička že by se tam člověk musel krčit...no,každopádně jsem na to kývla a už už jsme měli podepisovat smlouvu...nakonec,cca 3hodiny před podpisem smlouvy,mi volá makléřka,že majitelka si to rozmyslela a že minulí nájemci tam chtějí jít zpátky a že si tam vezme je...samozřejmě jsem byla naštvaná,protože do konce roku,kdy jsem majitelce bytu,kde jsem bydlela oznámila,že k poslednímu v měsíci se stěhuji,zbývaly jen 3 dny a já neměla žádný sehnaný byt:-(Každopádně jsem se tím nenechala zviklat a hledala dám...a tentokrát ,ještě ten samý den,jsem sehnala byt 3+1(přestavěná 2+1-velké místnosti),PŘÍZEMNÍ,S BALKONEM,UZAVÍRATELNÝMA MÍSTNOSTMA A S ROHOVOU VANOU ZA 9 TISÍC SE VŠÍM VŠUDY:-)Co na to říct?Nikdo mě nepřesvědčí o tom,že síla přitažlivosti a síla pozitivního myšlení nefunguje:-)Chce to jen věřit tomu,že to vyjde a představovat si to,že to už máte:-)Věřím tomu,že každý má možnost ovlivnit svůj život,at už pracuje kdekoli,dělá nebo stýká se s kýmkoli a je na tom jakkoli špatně:-)Stačí věřit,soustředit na pozitivní věci svoji mysl a když dostanete nějaký impuls,tak se ho prostě držet a jednat podle něj:-)

22.06.2014 04:31
Ashgriel
Web: http://ashgriel.blogspot.com/2012/05/6-tipu-jak-praktikovat-pozitivni.html

Rozvoj osobnosti

Pokud vás zajímá osobní rozvoj či rozvoj osobnosti, pak doporučuju http://ashgriel.blogspot.com/

05.05.2012 23:34
Markéta
Web: http://stylovamarketka@blogspot.com

pěkný článek,díky

pro Enzilu...asi to tak mělo být, představte si život jako velké divadlo a každý hraje tu svou roli.. snažte se to tak chápat,zocelí Vás to a posune dál,přeji hodně radosti

12.12.2010 19:42
Lucie

uplně souhlasim s posledním textem!Mám ted nove zaměstnání na speciální jednotce jsem zdr.sestra a už tak je tam dost nešťastných situací!!jsem tam teprve dva měsíce a vím, že když vydržím dá mi to strašně moc zkušeností do života, ale jsem příšerně a nechutně zničená z kolektivu, pokud se snažím myslet pozitivně a je na mě vidět energie tak jsem osočována jako šílenec a blázen a tim je ve mě vše utlumeno a jde to z kopce vše kazím nic mi nejde a jsem jen neustále nespokojená a zklamaná kolektiv je vuči mě chladný a nepřístupný a já nevím proč dost mě to trápí, protože s kým tam člověk pracuje a má trávit dny tak pak se to hodně odráží v mé práci a schopnosti!!je mi z toho smutno, prostě jsem z toho hodně neštastná a do práce chodím s neskutečným odporem a nevím jestli to mám vydržet a nebo to vzdát, ale to se mi nechce, ale proč se mám zase trápit a ničit tím svuj rozvoj , vztah a samu sebe, hrozně se na ně zlobím

15.11.2010 21:34
omono
Web: http://www.010101.cz

doporučuji

jestli vás zajímá pozitivní myšlení, osobní rozvoj atd... doporučuji web www.010101.cz

07.07.2010 22:02
Kapitán Klepeto

Bod č. 8

8) Minimalizujte čas posloucháním zpráv a čtením novin. Tomuto bodu trochu nerozumím. To člověk s pozitivním myšlením toto myšlení nedovede udržet, jestliže se více zajímá o aktuální dění?

07.07.2010 15:45
Dušan
Web: http://papuce.sk

to su skušky

Viem ľahko sa o problémoch hovorí no ťažšie sa preživaju. Milá Enzila,práve aj takéto hrozné situácie preverujú a skúšajú ako sme na tom skutočne. Viem o čom píšem.Prežil som tiež podraz najväčšieho zrna. Ide o to či Vás to posilni alebo zloží na nohy. Lebo práve ti posmievači a podobný čakajú a tužia aby ste spadli na dno. NEDOVOLTE IM TO.A budete ešte silnejšia vo všetkom.

23.05.2010 21:37
Enzila

no to je všechno hezké

Zažila jsem jednou takový čas - naprosté pozitivity. Dařilo se mi pomoci lidem i sobě. Bohužel moje snažení zničila osoba, která se vydává za \"děsně kreativní a pozitivní\" a přitom jí šlo jen o sex... a to ještě sex v té horší formě... Zničila moje pětileté snažení. Ono je hezké snažit se být pozitivní, ale v našich klimatických podmínkách je to velmi obtížné. Když jste otevření, pozitivní, radostní, tak to bere jen málo lidí (většinou těch inteligentnějších), ostatní na vás koukají jako na blázna a dávají vám to hodně najevo. Nakonec se snaží ten úsměv z vaší tváře smazat.

17.05.2010 11:17
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny