Články

 

11.06.2013 - Iva Veselá

Tipy na prodej lahůdek v Praze

2395ZTg.jpg

 

Ačkoliv člověk v Praze žije již několik let, stále je co objevovat. Někdy nemohu věřit tomu, jaké obchody s dobrůtkami objevím. Ráda bych se s vámi o ně také podělila a doufám, že vám tyto kvalitní lahůdky obohatí a zpestří váš jídelníček.

 

Pokud máte tipy na další obchody v Praze nebo jinde ve svém okolí, podělte se s ostatními dole v diskuzi.

Jste-li milovníci dobrého jídla a rádi vaříte, nepochybně milujete nejrůznější delikatesy a drobné lahůdky a k vaření používáte kvalitní ať už běžné nebo exotické ingredience.

 

Jaké obchody se skrývají v Praze

Lahůdkami myslím jak vybrané polotovary, tak i hotové drobné pokrmy připravené k okamžité konzumaci a řadíme mezi ně sýry, paštiky, nejrůznější omáčky a horčice, pasty a pomazánky, mořské plody čerstvé i konzervované, uzeniny, všechny druhy naložené zeleniny, houby, sladké zavařeniny, maso, kaviár, cukrovinky, čokoládu a mnoho dalšího z celého světa.

 

O lahůdkách ze široka ...

Lahůdkářské velmoci jsou především Francie a Itálie, díky nepřebernému množství slavných sýrů a uzenin, natolik odlišných v jednotlivých krajích, díky svým lanýžům, olivám, naloženým rajčatům nebo lilku, artyčokům, olejům nebo husím játrům. Španělé mají skvělé olivy, sušenou šunku a z drobných lahůdek připravují svoje tapasy (variace jednohubek), Řekové nakládají vinné listy s rýží, Belgičané jsou slavní díky svým pralinkám. Maďaři se pyšní pálivými klobáskami a uherským salámem, Britové mají zrající sýry, naložené hovězí, omáčky, džemy a původem indické chutney v nejrůznějších variacích. Oblast Kaspického a Černého moře je zase domovem kaviáru. Ani české lahůdky rozhodně nelze opomenout díky výborným chlebíčkům, salátům nebo dušené šunce.

 

Zde vám nabízíme vybrané prodejny lahůdek, ale také obchody s vybranými surovinami potřebnými pro vaření nejrůznějších specialit.

 

Lahůdkářství Sváček

Adresa 1: Praha 5, Štefánikova 18/25, Po - Pá 7 – 19:00, So 9 – 14.30, Ne zavřeno

Adresa 2: Praha 4, Budějovická 62, Po - Pá 7.30 – 18:30, So 7 – 12, Ne zavřeno

Jan Sváček provozuje v Praze dvě prodejny lahůdek a uzenin a obě prodejny nabízejí vskutku roh hojnosti lahůdek jak od českých uzenářů, tak vybrané lahůdky z celé Evropy, které pan Sváček osobně jezdí vybírat po Čechách ale i do Francie, Itálie a dalších zemí a hledá jen ty nejpoctivější a nejkvalitnější lahůdky. Najdete zde až 200 druhů sýrů, a skvělých uzenin, například salámy z divočáka s lanýžem. Lahůdkářství také vyrábí vlastní produkty například kachní rolády a mnoho jejich specialit můžete ochutnat i na farmářských trzích například v Dejvicích.

 

La Bottega di Finestra

Praha 1, Platnéřská 11, Tel: 222 233 094

Otevírací doba: denně 9.00 - 22.00, bistro již od 7.30

Bohatá nabídka italských lahůdek, sušené šunky, salámů, klobásek, sýrů, italských vín a mnoho dalších vynikajících delikates. V podniku lze také zakoupit čerstvou zeleninu a ovoce, denně pečené vlastní pečivo a dezerty, čerstvé ryby a mořské plody, vyzrále hovězí maso Marchigiana z jižní Itálie a přeštické vepřové. Bistro podává snídaně již od 7.30.

 

2375Yjk.jpg

Chcete se umět zdravě stravovat i s těmito lahůdkami? Kontaktujte výživového poradce!

 

 

La Bottega di Aromi

Adresa: Praha 2, Mánesova 83

Otevírací doba: Po - Pá 11 – 20:30, So 11 – 19, Ne zavřeno

Sháníte-li cokoli z italské kuchyně, jak suroviny, tak lahůdky, je Aromi la Bottega obchod pro vás. Ať už jsou to sušené šunky, kvalitní olivové oleje nebo vinné octy, čerstvé těstoviny, lanýže, luxusní pálenky grappa nebo italská vína, zde si jistě vyberete.

 

Pralinkový club

Praha 1, Na Příkopě 22, Tel: 732 609 062

Otevírací doba: Po-Pá 10:00 – 18:00 hod

V areálu Slovanského domu v centru Prahy se nachází prodejna Pralinkového clubu, který je určen všem milovníkům čokolády. Vybere si zde opravdu každý z bohaté nabídky kvalitních čokolád, čokoládových nápojů a pralinek nejen tradičních chutí, ale i nových zajímavých a lahodných kombinací např. s chilli, mangem, kokosem, mákem, fíky a mnoho dalšího. V nabídce mají také luxusní dárkové koše plné pralinek a čokolády.

 

Farmářské trhy Praha

nám. Jiřího z Poděbrad - středa a pátek 8:00 do 18:00, sobota - 8:00 do 14:00

Náplavka u Rašínova nábřeží - sobota - 9:00 do 14:00

Občanské sdružení Archetyp provozuje v Praze farmářské tržnice, kde pod o celý rok můžete nakoupit čerstvé produkty do Vaší kuchyně. Přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvou sezónní zeleninu a ovoce, hovězí, jehněčí, kuřecí maso, slepice, králíky, vajíčka, řadu poctivých uzenin od malovýrobců z domácích udíren, vajíčka, čerstvé mléko, kravské, ovčí i kozí sýry a další mléčné výrobky, čerstvé pečivo, mošty, zavařeniny, med a další sortiment.

 

Boutiques Gourmandes La Gare

Praha 1, V Celnici 3, Tel: 222 313 712

Otevírací doba: Denně 11:00 – 23:00 hod

Prodejna je součástí francouzské restaurace La Gare a nabízí tradiční francouzské lahůdky. Sušené šunky, salámy, klobásky, paštiky, sýry, francouzské bagety, chléb a domácí pralinky.

 

The real meat society

Praha 2, Náplavní 2011/5, Tel: 739 022 597

Ojedinělá nabídka za sucha vyzrálého hovězího masa. Rib Eye steak, Sirloin steak, Rump steak nebo T bone, hovězí špička na Taffel Spitz, mleté maso, kořeněné klobásky na gril a na objednávku také specialitu: solené hovězí. Dále zde můžete zakoupit i jehněčí maso, drůbež, přeštické vepřové a další.

 

Pekařství Petite France

Rukodělné pekařství s výrobou pečiva podle tradičních francouzských receptur poctivýma českýma rukama. Výroba baguette pšeničných a žitných, rozměrů velkých i menších, croissantů máslových, mandlových a čokoládových, kváskového žitného chleba, žitného chleba s ořechy a mnoho dalšího. Výrobky můžete ochutnat v Praze na farmářských trzích Náplavka, Jiřák, Kulaťák a Karlín.

 

Chci se objedat do výživové poradny >>

Ponořte se do toho s námi!


Thai's Asian Food Shop

Adresa: Praha 2, Francouzská 66

Otevírací doba: Po-Pá 10:00 – 20:00 hod. So 12:00 – 20:00 hod.

Rýže, koření, omáčky, vše pro vaše vaření exotických asijských jídel.

 

Olympia - delikatesy a vína

Adresa: Praha 3, Radhošťská 1

Otevírací doba: Po-Pá 9:30 – 19:30, So 9:00 – 14:00

Řecký obchod Olympia se nachází na Žižkově, nedaleko paláce Flóra a nabízí množství řeckých lahůdek a ingrediencí do vaší kuchyně. Seženete zde tradiční pomazánky, olivy, sýry, jogurty nebo víno Retsinu.

 

Vom Fass

Adresa: Praha 2, Bělehradská 92

Otevírací doba: Po-Pá 09:30 – 18:30 hod. So 10:00 – 14:00 hod.

Vše ze sudu. Stáčené oleje, octy, vína a lihoviny. Široká nabídka kvalitních olivových olejů nebo olejů ořechových. Koupíte zde octy balsamikové, jablečné nebo třeba malinové, sudová vína naše i zahraniční, pálenky nebo likéry.

 

Marks & Spencer

Adresa: Praha 1, Náměstí Republiky 1, Palladium

Otevírací doba: Po-St 9:00-21:00 hod. Čt-So 9:00-22:00 hod, Ne- 9:00-21:00.

Prodejna především anglických potravin a surovin. Sháníte-li pravé anglické čaje, australská vína, indická koření, chutney, zázvorové pivo a limonádu, džemy z nejrůznějšího ovoce, oříšky, yorkshirský puding nebo známé anglické omáčky a hořčice nebo snad anglické sušenky, zde si jistě vyberete.


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Maqui berry - ovoce s nejsilnější antioxidační schopností 
Mrtvé moře - co možná o něm nevíte 
Narůstají počty operací kloubů 
Nové bioprodukty Amylon 
Zdravé potraviny, které zabijí vaše zvíře 


Diskuze

Kristýna

asijské

Škoda že dobré asijské potraviny v Praze nejsou :/ Musím odjednvat z netu http://www.asijske-potraviny.eu ale třeba časem zařídí kamenou prodejnu :)

25.12.2015 23:52
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny