Články

 

05.05.2009 - Iva Veselá

Celulitida

 

Tento problém trápí opravdu mnoho žen. Ať už jsou štíhlé nebo baculky, tak nevzhledné dolíčky, hrbolatá a dolíčkovatá kůže podobná pomerančové kůře. Jsou to místa, kde se hromadí tuk. Celulitida je postrach jak žen, tak i mužů! Není to nemoc, ze které by hrozila zdravotní rizika, je to pouze odraz vaší životosprávy či dědičnosti. Jediné riziko je pouze nadváha, která bývá s celulitidou spojena.

 

Rizikové partie

Především stehna a hýždě mají sklony k tvorbě pomarančové kůže. Bez řečí můžeme usoudit, že je nejtěžší celulitidu odsud odstranit. Ovšem celulitida se objevuje i na břiše nebo na pažích. Dokáže se dostat na hodně míst a potrápit tak mnoho žen. Tyto problémy nejčastěji vznikají hormonálními změnami. Může k tomu dojít například v pubertě, těhotenství nebo v průběhu používání hormonální antikoncepce. S přibývajícím věkem je dolíčkovatá struktura kůže bohužel mnohem horší.

 

 

Vznik celulitidy

Celulitida není nic jiného než tuk, který je oddělen nepružnou vazivovou tkání. Jestliže člověk přibývá na váze, tukové buňky se zvětšují, avšak vazivové svazky zůstanou stejně dlouhé. Výsledkem je tedy vystoupnutí tukových buněk nahoru proti kůži. Naše vazivové svazky části kůže stahují a následně vytvoří typické dolíčky.

 

Ale já jsem hubená!


Ke vzniku celulitidy může přispět i nedostatečný mízní oběh. Špatný mízní oběh znamená, že při nadbytku tuku nebo nedostatku pohybu, dochází k zadržování tekutin. Ty se potom uloží do tkání. Tímto lze vysvětlit fakt, proč některé dívky nebo ženy trpí celulitidou, i když nadváhu zdaleka nemají.

 

Jak na celulitidu

Ať chcete nebo ne, musíte cvičit a razantně omezit příjem tuků v potravinách. Jestliže se zaměříte na posilování stehen a zadních partií, výrazně tak můžete zlepšit vzhled kůže. Další radou je udržování své váhy a zamezit jejím výkyvům. Pravidelně tedy cvičte, hýbejte se, abyste podpořili mízní systém i krevní oběh. Dlouho neseďte ani dlouho nepostávejte. Jezte 5x denně ovoce nebo zeleninu a zapomeňte na alkoholické a kofeinové nápoje. Pijte pouze čistou vodu a kontrolujte, abyste měli světlou moč. To je znamení, že pijete dostatečně.

 

Léčba


Jistě víte o řadě prostředků, které jsou speciálně určeny pro tento problém. Může to být například masáž a kartáčování kůže – zde použijte přírodní oleje, s nimiž se účinek ještě zvýší. Přispějete tak snadno ke zlepšení jejího vzhledu.

Vynikajícím pohybem proti odstranění celulitidy je také plavání. Po soustavném hodinovém plavání uvidíte na svých nohou velké změny.

 

Detoxikační dieta

Tento typ diety má zbavit organismus nadbytečné tekutiny, odpadových látek a toxinů. Než však s dietou začnete, poraďte se nejdříve s lékařem nebo odborníkem na správnou výživu.

- vysoké procento diety musí tvořit čerstvé, syrové ovoce, zelenina, neloupaná (hnědá) rýže, semena a fazolové klíčky.

- důležité je velké množství tekutin, především pramenité vody. Vhodné jsou i ovocné a zeleninové šťávy a bylinkové čaje. Vynechejte alkoholické a kofeinové nápoje.

- jezte co nejméně průmyslově upravovaných potravin, omezte příjem živočišných produktů, jako je maso a mléčné výrobky.

 


Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 3.67 bodů z pěti


Čtěte také:

Bulimie a její rizika 
Detoxikace - očista organismu 
Jaterní nemoci - jak jim předejít 
Ledvinové poruchy 
Rakovina má dlouhé prsty 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny