Články

 

24.05.2010 - Iva Veselá

Alergie

1895NDk.jpg

 

Alergie nejsou přenosné (infekční), ale mohou se dědit predispozice k nim. Jedná se o velmi úpornou chorobu se skrytou příčinou, přičemž tato může být u každého případu jiná. Obecně se soudí, že příčinou těchto alergických reakcí je imunitní systém, který je dimenzován na daleko větší zátěž, než jakou jsme mu ochotni v naší čistotou posedlé době poskytnout.

 

Nejčastější alergie jsou senná rýma, astma, alergické záněty spojivek, dutin, zažívacího ústrojí, atopický ekzém, dále kopřivky, migrény, ale alergie mají daleko rozsáhlejší rozsah projevů jen méně známých. Alergií může být postižen jakýkoliv orgán lidského těla.

 

Provokační faktory - nežádoucí látky:

- dráždivé vlivy v pracovním či domácím prostředí, včetně činností ve volném čase (sport a následné pocení apod.)

- alergeny (roztoči, prach, pyl, peří, zvířata, bakterie, plísně, ale i kovy a parfémy, potraviny a oblečení)

- zjevné či skryté infekce a chronické záněty

- psychika (stres tělesný či duševní)

- klima (zhoršování na podzim a na jaře, dále mlhy, smog, chlad či horko)

- hormonální vlivy (puberta, menstruace, po porodu)

 

V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!

 

 

Odhalte příčinu vzniku

Pokud jste odhalili příčinu alergie, máte téměř vyhráno. Vyloučením alergenu dojde k ústupu onemocnění do klidové fáze. Ale pozor po podráždění alergenem dojde opět k alergické reakci organizmu. Zvýšená přecitlivělost vůči danému iniciačnímu alergenu je celoživotní, alergii nelze jednou provždy úplně vyléčit, jen jde omezit nežádoucí reakci tak, že se nám může zdát, že už jsme vyléčení navždy, bohužel je to jen iluze. Proto se vyhýbejte výše zmíněným provokačním faktorům a to, i když jste bez zjevných příznaků. Protože alergická reakce na nějaký alergen znamená, že imunitní systém neadekvátně silně reaguje na podněty, které by ho neměly vůbec zajímat, je nutné imunitní systém oslabit, říkejme raději zklidnit nebo ho zaměstnat tak, aby už neměl čas na vymýšlení problémů. Je to však příliš tenká hranice nato, aby se tomu mohl věnovat jakýkoliv laik. Pro jakoukoliv léčbu alergických reakcí organizmu je velice účinná lékaři zatracovaná homeopatie a to proto, že homeopatie používá tak malé dávky traumatizujícího alergenu, že imunitní systém nezačne zběsile reagovat a pomalu si na alergen zvyká tak, až ho přestane považovat za hrozbu. Je velice pravděpodobné, že alergici by v horších hygienických podmínkách byli ti nejzdravější jedinci, protože jejich imunitní systém by konečně došel k naplnění. Alergici platí daň za přílišnou hygienickou čistotu naší společnosti.

 

Co pomůže

Chceme-li předejít vzniku jakýchkoliv alergií u velmi malých dětí, existuje jedna možnost prověřená již v minulosti mou babičkou a mnou dále praktikovanou. Naprosto zdravému kojenci ve věku, kdy mimo mateřského mléka začínají požívat i jinou stravu, ne však mladší 9 týdnů, vystavíme působení běžných půdních bakterií. Dá se to udělat tak, že na louce hodně vzdálené od jakékoliv průmyslové výroby, kde nemůže nikdy jet jakékoliv auto, traktor, motocykl, kde se nepoužívají herbicidy ani pesticidy a o které naprosto bezpečně víme, že vůbec nebo minimálně navštěvují divoká nebo domácí zvířata (např. v lesních školkách někde na horách), vytrhneme krásný zdravý drn trávy. Ten drn neotřepáváme od hlíny na kořenech (balu) a ve výškové polovině kořenového systému zkrátíme. Z prostřed balu odebereme zbytky hlíny asi 10g a rozpustíme v 1 litru pitné vody a uložíme v chladničce v nejchladnější části. Naočkovaná voda se smí takto skladovat max. 6 týdnů a pak se musí udělat nová, nebo se dá zamrazit, pak ale po rozmrazení se smí používat jen čtyři týdny. Kojenci podáváme na lžičce za každý ukončený měsíc života jednu kapku čili vždy nejméně dvě kapky, a to takto:

 

 

Poprvé podáme příslušný počet kapek (za každý ukončený měsíc života jednu kapku) očkované vody,

podruhé podáváme kapky za sedm dní,

potřetí podáváme kapky za šest dní,

počtvrté podáváme kapky za pět dní,

popáté podáváme kapky za čtyři dny,

pošesté podáváme kapky za tři dny,

posedmé podáváme kapky za dva dny

 

a pak dále podáváme kapky vždy, každý druhý den v počtu kapek podle stáří dítěte a to desetkrát za sebou. Pak celý postup zopakujeme v obráceném pořadí (kapky jednou za dva dny se tak vlastně berou 12x za sebou), to znamená, že začneme dávkování prodlužovat, až se dostaneme zpět na sedm dní. Celá tato kůra je ukončena.

 

Kapky se nesmí dostat do kontaktu s krvácející, byť malou rankou jinak hrozí nakažení tetanem, vzteklinou atd. jak vám, tak samozřejmě také dítěti, což jsou životu nebezpečné choroby. Po celou dobu podávání očkované vody bedlivě sledujeme reakce dítěte a jakýkoliv projev nestandardní reakce je důvodem k okamžitému přerušení kůry a konzultace s lékařem. Po této kůře by dítě nemělo být náchylné na alergie. V každém případě děti dlouhodobě kojené vykazují výrazně menší náchylnost k alergiím.

 

U dospělých i starších dětí je léčba také možná, ale výsledky bývají různé. Záleží to na tom, jak přesně známe příčiny vzniku alergie. Známe-li příčinu přesně, máme napůl vyhráno a s touto informací se pak svěříme do péče zkušeného homeopata, nebo máme-li sami nějaké zkušenosti s vlastní výrobou homeopatik, můžeme si ho vyrobit sami. Osobně to nedoporučuji, protože se nejedná jen o samotnou výrobu homeopatik ale také o dávkování, které je závislé na různých proměnných hodnotách, které dokáže posoudit a vzít v úvahu jen zkušený léčitel, homeopat nebo lékař homeopat. Obecně však platí, že známe-li alergen, který vyvolává nežádoucí reakci, pak tento alergen použijeme pro výrobu homeopatika. Podle stupně reakce na alergen pak zkušený léčitel, či lékař homeopat určí ředění. Je-li reakce na běžný alergen velmi bouřlivá, někdy až blížící se k anafylaktickému šoku je nutné zvolit vyšší ředění homeopatika a to klidně i od D25 výše a pak pomalu a opatrně zkoušet ředění nižší. Dlouhodobým užíváním takového homeopatického léku se alergická reakce natolik zklidní, že nepociťujeme žádné nebo téměř žádné příznaky alergie. Už slyším notorické odpůrce homeopatické léčby, jak přímo řvou vzteky nad informací o ředění D25 a slyším jejich argumenty, že v roztoku s takovým ředěním se už nevyskytuje ani jedna molekula základní látky a tím pádem, že tato léčba musí být neúčinná, jenže ať si řvou, jak chtějí, léčba funguje a to celkem spolehlivě. Ať mi milí odpůrci homeopatické léčby, spočítají kolik molekul je obsaženo v této informaci o léčbě alergií. Žádná informace totiž nemá fyzickou podstatu, a přesto může ovlivnit chování fyzického světa, typickým příkladem je software v PC, kdy informace (software) ovlivňuje chování PC (hardware).

 

Pokud alergen neznáme, pak po prověření snášenlivosti použijeme Vlaštovičníkovou tinkturu v homeopatickém ředění D3 až D6 a v dávkování 1 kapka na 10kg živé váhy 3x denně. Pro stanovení váhy, na desítky kg, použijeme zásadu matematického zaokrouhlování tzn., že např. při váze 75, 76, 77, 78, 79kg počítáme, jako by váha byla 80kg, u 71, 72, 73, 74kg počítáme jako by váha byla 70kg. V případě, že si nejsme jistí dávkováním, přikláníme se vždy směrem k nižším hodnotám. Homeopatikum nepůsobí přímo na alergie, ale podporuje činnost játry, která pak následně lépe čistí organizmus od odpadních látek způsobených alergickou reakcí, tím je organizmus schopen rychlejší regenerace.

 

Dále můžeme použít všem poměrné známou houbičku Žampion polní (Agaricus campestris L. ex FR.) a to tak, že tuto houbu rostlou v přírodě nakrájíme nerezovým nebo stříbrným nožem na tenké plátky a usušíme jako běžné houby. Houbičku přesušíme umělým teplem (do 40°C) a pak rychle než zchladne, umeleme na jemný prášek. Pozor dáme na mlecí kameny v mlýnku, nesmí být železné, ale mohou být kamenné nebo z nerezové oceli. Namletý prášek z žampionu ihned po umletí uzavřeme do tmavé sklenice se zabroušeným hrdlem a dokonale uzavřeme, protože prášek je hydroskopický (natahuje do sebe vzdušnou vlhkost) a zvlhlý má tendenci plesnivět. Tento prášek užíváme každé ráno před jídlem na špičku nože. Mírní projevy alergických reakcí.

 

Jako obecné pravidlo si zapamatujte, že jakýkoliv nový, a to i léčebný prostředek, nikdy napoprvé nedávejte ve větších množstvích nebo nižších potencích, ale napřed proveďte test snášenlivosti. Aplikujte jednu dávku a sledujte reakci alespoň 24 hodin, pokud se neobjeví žádná negativní reakce (sucho v ústech, svědění, pálení či otoky kůže nebo sliznic, slzení očí, náhlá rýma, začervenání, pupínky, zrychlený dech nebo tep, zahlenění dýchacích cest, zvýšená teplota atd.), pak můžeme zahájit léčbu, ale i pak ještě nejméně 3 dny bedlivě sledujeme reakci. Pokud se nějaká reakce projeví, léčbu okamžitě přerušíme, není-li však příliš silná počkáme nejméně 3 dny na zklidnění a výrazně snížíme dávku nebo zvýšíme potenci (ředění).

 

Obecně však lze naprosto zodpovědně doporučit pouze konzultaci s odborníkem ať lékařem, lékařem homeopatem, homeopatem nebo zkušeným léčitelem, jakákoliv laická aktivita na tomto poli je nebezpečná a situaci může jen zhoršit. Zvláště opatrně se chovejte v případě, že své léčitelské aktivity bez předchozích zkušeností chcete vyzkoušet na jiných lidech, ale v žádném případě nic nezkoušejte na dětech !!!

 

Pro Bio-Life.cz: Zdravi4you.cz

Image: dan / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 1 bodů z pěti


Čtěte také:

Detoxikace - očista organismu 
Kryoterapie 
Nepříjemné bradavice 
Onemocnění z potravin 
Vypadávání vlasů - alopecia 


Diskuze

Martin

VYLÉČENÍ Z ALERGIE

Zdravím, jsem vyléčený z těžké alergie na pyl, trávu, atd... už ve dvou letech tak silná, že při návštěve sena mi v očích zůstaly jen bělma a prý mě ma tatínek na fotce jako mimozemšťana. Vyléčil jsem se sám po malé snaze pochopit přírodu, že má imunitu a antivakcínu na ty splodiny co dopadají na povrch. Hlavně ti obrnění andělé co podávají nápomocnou ruku mezi prvními a zůstavají silní až do konce. Kopřiva. Jen ty malé zhruba 20 na 1,5l vody. Já vypil to jen asi 3x a dokonce po 2 letech už ji vlastně ani na jaře nebo létě pít nemusím. Proto věřte na sílu a kouzlo osobní víry a vlastního sběru čerstvé voňavé ne sušené bylinky, která Vám zaručeně pomůže pochopit, že to není pyl ani seno, ale splodiny od lidí, které se víří vzduchem a jsou pak i v tom pylu nebo trávě, ale ta má na rozdíl i tu antivakcínu proti těm splodinám, ale tu mají jen ti co přijdou za přírodou pro jehličku od kopřivy a ne od doktorky-a, kteří by nikdy nepochopili důvod alergie natož ho chtít opravdu vyléčit, ale jen prodávat z tabulek co se naučili jako dealeři, co už dál nic nestudují a nehledají ani vyléčení ani konec zrodu nemoci.

26.05.2019 17:24
Jenny

Lek proti Alergie

Je nejsky lek proti Alergi

14.05.2011 20:48
Koralína

Alergie je věc imunity

bez posilování imunitního systému se dnes nikdo neobejde, já osobně užívám curenzym, je levnější a bere se ho méně než Wobenzymu a je to rostlinný přípravek.

25.05.2010 20:33
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny