Články

 

12.03.2013 - Iva Veselá

Jak se vyznáte ve vodě?

1852Nzg.jpg

 

Vyznáte se ve vodách a jejich druzích? Znáte jen sladkou, slanou, destilovanou nebo minerální? V dnešním článku se dozvíte o dalších typech vody a jejich vlastnostech.

 

Brakická voda

Tato voda má koncentraci solí mezi mořskou a sladkou vodou. Je slanější než sladká voda, ale není tak slaná jako voda mořská. Vyskytuje se v místech, kde se slaná mořská voda míchá s vodou sladkou. Nejčastěji to bývá v ústích řek, někdy brakická voda tvoří celá moře.

Brakická voda obsahuje od 0,5 do 30 g soli na litr. Tuto vodu najdete v Baltském moři a Kaspickém moři.


Destilovaná voda

Je čirá, bezbarvá, v silné vrstvě namodralá kapalina bez chuti a zápachu. Nejlehčí metodou získání skoro čisté vody ze směsi je destilace. Jedna z nejběžnějších současných metod je reverzní osmóza, která poskytuje vodu víc čistou než destilace.

Použití:

Destilovaná voda se používá především v laboratořích, ale i například do chladičů a akumulátorů v automobilech nebo do napařovacích žehliček. Má pH neutrální - 7. Dá se vytvořit destilací běžné vody za normálního tlaku.

Poznámka ke konzumaci destilované vody:

Ačkoliv se jedná o chemicky čistou látku, destilovaná voda není vhodná dlouhodobě k pití. Destilovaná voda je lidskému zdraví nebezpečná tím, že neobsahuje (na rozdíl od běžné pitné vody) žádné minerály. To může významně narušit metabolismus, rozvrácením rovnováhy iontů v organismu. Některé starší práce uvádějí i přímou hrozbu zánětů zažívacího traktu, ale jejich výsledky byly později zpochybněny.

 

Diamantová voda (viz článek ve Speciálu pro čtenáře)

Diamantová voda má být (podle lidových léčitelů, psychotroniků, diagnostiků a praktikovatelů podobných profesí) „pramenitá voda, u které byla zrychlena vibrační frekvence. Reaguje na přání a úmysly toho, kdo ji používá a otevírá cestu k vyššímu vědomí a poznání."

K čemu se využívá:

Diamantová voda má splnit nahlas vyslovené přání svého uživatele předtím než ji začne pít. Diamantová voda má též mít schopnost přenést své schopnosti na jinou vodu - bude-li s ní smíchána minimálně v poměru 1 : 9, stane se po určitém čase, např. 3 hodiny pro přípravu 1 litru vody z této vody voda diamantová. Tuto přípravu lze opakovat donekonečna.

Zajímavosti:
Použití hudby pro přípravu vody spočívá v tom že „krystal vody je vystavený písni lidového tance, který se tradoval v oblasti Kawachi po více než 800 let. Je živou geometrií založenou na zvuku.
Kde ji seženete:

Diamantové vody je zdarma, zájemci platí jen náklady na přepravu. Do dnešního dne se vytvořilo cca 50 míst v Česku a na Slovensku. (zde)
* Používání diamantové vody většinou provázejí negativní reakce. Podle uživatelů diamantové vody je to přirozené a má se začít s malými dávkami.

 

Magnetizovaná voda

Též magnetická voda, správně magneticky upravená voda označuje vodu, která prošla magnetickým polem. Podle zastánců má mít magneticky zpracovaná voda blahodárné účinky na zdraví prakticky po všech stránkách. Po chemické a fyzikální stránce ale při takovéto úpravě vody dochází jen k mírnému změkčení, což je významné jen u velmi tvrdé vody za použití extrémně silných magnetických políi. Pozitivní vliv na lidské zdraví je neprokázaný, existují i obavy z toho, že dlouhodobé pití magneticky upravené vody může způsobit zdravotní problémy.

 

Mrtvá voda

V pohádkách a lidovém léčitelství se vyskytuje jako léčivá voda na různé rány. Například sťatému je potírána rána na krku mezi tělem a hlavou a v tom okamžiku hlava přirůstá zpět k tělu. Rozhodně by neměl užívat mrtvou vodu zdravý člověk. Mrtvá voda se aplikovala vždy před aplikováním vody živé.

 

Těžká voda

Je méně reaktivní než voda běžná a má horší rozpustné vlastnosti. Proto je pro většinu organismů mírně jedovatá. Experimenty na myších ukázaly, že potlačuje buněčné dělení. To se projevuje na rychle se obnovujících tkáních (např. žaludeční stěně) při jejím opakovaném působení. Tento jev byl u myší pozorován, jestliže zhruba 50 % jejich tělních tekutin bylo nahrazeno těžkou vodou. Z toho vyplývá, že i agresivní rakovinná onemocnění by jí měla být zpomalována. Vedlejší účinky takové terapie by byly však jen těžko vyváženy.

POZOR:

Ve větších množstvích je zdraví škodlivá, neboť narušuje fyzikální rovnováhu v těle. Není radioaktivní.

 

Živá voda

Je vodou oživující a dávající život. Po zhojení ran mrtvou vodou, se používá vody živé k oživení. Ta se nejčastěji připravuje z povrchové nebo pitné. Živá a mrtvá voda ze slovanských pohádek, není bezduchým povídáním našich babiček. Zatímco mrtvá voda má pouze zacelovat rány, živá voda oživovala a křísila. Pokud, kdo nevěří, nechť si ohřejí vodu na čaj, či kávu, jen v mikrovlnné troubě, jakkoliv tento technologický postup nedoporučujeme, neboť výsledkem je „mrtvá voda".

 

Zdroj: Wiki.org

Image: Carlos Porto / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotilo 8 čtenářů průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Hovězí maso a cholesterol 
Jak na pitný režim - Metropol TV, pořad Lady M 
Jak si připravit miso polévku 
Pivo z více pohledů 
Výmysly a skutečnosti - je hnědý cukr lepší než bílý? 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny