Články

 

Na vaše dotazy vám rádi zodpovíme v diskusním fóru nebo napište přímo výživovým poradcům!
Seřadit dle: Seřadí článly sestupně (Z-A, 10-1)


05.01.2011 - Iva Veselá

Jak vypočítat ideální tělesnou hmotnost?

1809MDk.jpg

Na řadu dotazů mých klientů "kolik bych tedy měl/a vážit" odpovím tímto článekem - jak si tedy spočítat ideální tělesnou hmotnost?

 

 

 

29.12.2010 - Iva Veselá

Jaké jsou kyselino/zásadotvorné potraviny?

1997YjR.jpg

Tímto článkem bych chtěla navázat na včerejší téma - co je acidobazická rovnováha. Jedná se o rovnováhu kyselin a zásad v našem organismu. Je samozřejmé, že určité množství kyselinotvorných potravin tělo potřebuje, ale přesto je nutné konzumovat více zásadotvorných potravin. Jaké potraviny to tedy jsou?

 

28.12.2010 - Iva Veselá

Co je acidobazická rovnováha?

1996MTF.jpg

My lidé jsme od přírody stvořeni jako dokonalé bytosti. S naší schopností neustálé regenerace bychom se mohli dožít 120 a více let. Ale praktická cesta k tomuto cíli je mnohem zajímavější než teoreticky dosažitelný věk. Vnitřní prostředí organismu by mělo mít mírně zásaditý charakter. Chybné návyky ve stravování však vedou k tomu, že se podíl zásaditosti v našem těle stále snižuje. Překyselení organismu je pak důvodem většiny nemocí...

12.11.2010 - Iva Veselá

Antioxidanty a jejich účinky

1794OTF.jpg

Zatímco nás každodenně zaplavují fakta o rakovině, nemocích srdce, hypertenzi a dalších chorobách, většina z nás na toto nebere zřetel. Ale řekněte si sami - nechtěli byste vypadat mladší, žít déle a cítit se celkově lépe? Asi odpovím za vás, že ano...

 

 

21.10.2010 - Iva Veselá

Co je vláknina a jaké má účinky?

1838MDU.jpgVláknina je nestravitelná složka potravy, neštěpitelná enzymy. Pro naše zdraví je však nezbytná. Z chemického hlediska se jedná o celulózu, hemicelulózu, pektiny, ligniny, slizy apod...

 

 

 

02.08.2010 - Iva Veselá

Kdy vyhodit prošlé potraviny?

1726MTI.jpg

Patříte mezi ty, kterým prošlá potravina nebo plíseň nevyvede z míry? Někdy se zdají být potraviny v pořádku, přesto že jsou již po záruční lhůtě. Jenomže záruční lhůtu neuvádějí výrobci z legrace, ale má své jisté opodstatnění. Takže dobře čtěte dále, abyste si nepřivodili nemilé zdravotní potíže nebo vážněji poškodit zdraví...

 

14.06.2010 - Iva Veselá

Výživové mýty

Působí nápoje s obsahem kofeinu dehydrataci organismu? Je nutné omezit spotřebu vajec nebo nevařit zeleninu? Skutečnost je někdy obtížné odlišit od výmyslů.

 

 

 

10.05.2010 - Iva Veselá

Kolik váží stres?

1842YjJ.jpg

Stres je neustálým průvodcem našeho života a obklopuje většinu z nás. Kromě toho, že v nadměrném množství může zvyšovat krevní tlak, snižova chuť na sex nebo negativně ovlivňovat vnitřní orgány, oslabuje celkovou imunitu a vyvolává agresivní chování...

 

 

19.04.2010 - Iva Veselá

Jak si připravit miso polévku

1840MWR.jpg

Polévka miso je původem japonské jídlo, které se jí netradičně hůlkami. Připravuje se ze surovin, které asi běžně nekupujete. Jsou to mořské řasy, dashi a miso pasta. Přesto si ji někdy zkuste koupit. Je to velmi lahodná polévka, nutričně velmi výživná a je základní součástí japonské kuchyně..

 

 

12.03.2010 - Iva Veselá

Co je wasabi?

1823MWY.jpg

Jestli jste jedlíkem sushi, tak wasabi jistě budete znát. Ale kdo tento název slyší poprvé, tak pozor na zelenou hmotu, která se právě k jídlu sushi podává. Wasabi je japonský zelený křen, který je velmi ostrý. Tvoří jednu z nejběžnějších ingrediencí japonského jídla sushi...

 

 

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny