Zdravé potraviny

Miso pasta

 

 

 

Miso pasta se připravuje fermentací sójových bobů a soli. Používá se k dochucování podobně jako sójová omáčka. Je velmi silné chuti, a proto se jí používá velmi malé množství. Při přípravě rozmícháme nejprve malé množství misa ve vodě a tím dochucujeme makrobiotické polévky, omáčky, těstoviny. Velmi oblíbené je použití misa do "miso polévek" - je to japonská delikatesa.

 

Oblíbená miso polévka

 

Miso se nemusí vyrábět pouze ze sójových bobů, ale i z rýže, pšeničné nebo ječné mouky. Stejně jako sójová omáčka i miso se liší podle fermentace a délky zrání a může být světlé, tmavé, hladké nebo hrubé.Obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální oleje, vitaminy, minerály a proteiny ve vyváženém složení. Obsahuje i vitamín B12.

 

Zdravotní účinky

- k povzbuzení životní síly

- podporuje látkovou výměnu

- bohaté na minerály

- pomáhá při špatném trávení

- vyživuje pokožku a krev, tím podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně

- pomáhá při srdečních chorobách

- rozpouští v krvi cholesterol (cévy jsou pak pružnější, je velkou pomocí při předcházení arterioskleróze nebo vysokému krevnímu tlaku)

- zmírňuje důsledky kouření nebo konzumace alkoholu

- pomáhá jako prevence proti alergiím a tuberkulóze

 

Typy a barvy misa

Při výběru misa se můžete setkat s těmito typy výrobků:

 

Kome - nebo-li bílé miso je lehké, jemné a běloučké pro přípravu zimních polévek,
Mugi miso - žluté, středně silné koření, je nejčastěji používáno k při každodenní potřebě v japonských kuchyních a k přípravě omáček
Hacho miso - je červené až tmavě čokoládově zbarvené, je hodně viskózní a má silné pronikavé aroma.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny